Posted on by Marketing & Customer SupportEr zijn wel tig social media kanalen en ongeveer 15 die er echt toe doen. Het kan misschien wat onduidelijk zijn welke social media nu het beste werkt voor jouw influencer marketing. Daarom hebben we er hieronder een aantal beschreven die niet weg te denken zijn binnen Influencer marketing.

Influencer marketing kan je voor verschillende doelen inzetten.

  • Wil je meer sales? Dan is het altijd een goed idee om een stuk van je budget aan influencer marketing te besteden.
  • Wil je meer naamsbekendheid? Nog beter! Hier kan influencer marketing op Instagram een grote rol bij spelen.
  • Wil je beiden? Dat lijkt er meer op! ;) Hiervoor is influencer marketing op Youtube de perfecte plek.


Afhankelijk van je doel en het product dat je wilt verkopen zou je samen kunnen werken met verschillende influencers op verschillende social media. Dit is een overzicht van de social media die wij het meest effectief vinden:

  • Snapchat werkt goed voor het bouwen aan je merknaam en het creëren van een buzz rondom bijvoorbeeld productlanceringen of real-time evenementen. Veelal gericht op erg jong publiek. (Tieners)
  • Twitter is een goede keuze als je interactieve gesprekken en dus engagement zoekt in de breedste zin online.
  • YouTube is DE plek om zoveel mogelijk informatie over jouw product te laten vertellen, meer sales te genereren maar ook een perfecte kans om aan je branding te werken.
  • Instagram is onze favoriet. Dit komt doordat Instagram zich vooral richt op visuele content wat natuurlijk erg goed past bij het promoten van bijvoorbeeld kleding. In combinatie met betaalde advertenties op Instagram is het super effectief.

Wil je meer weten over Influencer Marketing welke combinaties voor SBN het beste werken? Kom dan naar onze seminar 4 april as.

 

En laat ons weten wat jouw ervaring is met de verschillende socialmedia kanalen en influencers!

ENJOY WORLDWIDE FREE SHIPPING WITH ORDERS ABOVE €250 SHOP NOW