Posted on by Marketing & Customer SupportDeze vraag krijgen wij vaak. Hoe weet je welke influencer het beste jouw boodschap kan overbrengen of jouw merk kan vertegenwoordigen? En waar vind je deze?

Influencer marketing kan je pas effectief inzetten als je minimaal de volgende vragen goed kan beantwoorden:

  • Wie behoort tot jouw doelgroep?
  • Wat is het gewenste resultaat?
  • Hoeveel budget is er beschikbaar?

 
Zo vind je jouw influencer:

Met de antwoorden van bovenstaande vragen kan je op zoek naar jouw beste match. Er zijn vele manieren om influencers te vinden. Op Instagram kan je bijvoorbeeld op relevante hashtags voor jouw merk zoeken, en zo individuele profielen bekijken. Ook zijn er verschillende sites waar je een specifieke zoekopdracht kan invoeren waarna deze site een overzicht zal tonen met influencers die daaraan voldoen. Let niet alleen op het aantal volgers, maar ook juist op het aantal comments (lees engagement), interesses en locatie. Dit kan bijvoorbeeld op tapfluence.


Pas op nep accounts!

Tegenwoordig zijn er veel zogenaamde bots die zich voordoen als echte volgers, en zelfs comments achterlaten. Dit zijn ´neppe´ accounts en hierdoor kan je soms moeilijk inschatten of een influencer nu werkelijk de invloed heeft die hij/zij lijkt te hebben. Je kan dit testen door bijvoorbeeld deze website te raadplegen. Of doe zelf een check door een aantal volgers van de influencer te bekijken. Hebben deze accounts vreemde namen zoals bijv Rt56 en heeft het account 0 volgers maar volgt het account zelf wel 1000 andere accounts? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een nep account.


Je concurrentie!

Heb je nog geen idee welke influencer het beste bij jouw merk past? Kijk dan ook eens bij je concurrentie. Met wie werken zij samen? Hoe werken zij samen? En werkt dit voor hun? Op deze manier heb je in ieder geval een goed startpunt voor verdere inspiratie.

 

Succes bij het vinden van de influencer die het beste bij jouw merk past. Laat ons weten hoe jij het hebt aangepakt?

 

Wil je meer weten over influencer marketing en hoe Silk by Nancy dit aanpakt? Kom naar onze seminar in Amsterdam!
ENJOY WORLDWIDE FREE SHIPPING WITH ORDERS ABOVE €250 SHOP NOW