Posted on by Nancy WaertsInfluencer marketing is een van de meest populaire en winstgevende manieren om je producten te promoten.

Influencer marketing is eigenlijk een vorm van ouderwetse mond tot mond reclame waarbij 1 persoon die veel "bereik" heeft, wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van zijn of haar doelgroep.

Echter, als je het niet goed aanpakt kan er veel geld en energie verloren gaan. En dat is zonde. Daarom lees je hieronder waarom influencer marketing bij jou misschien (nog) niet werkt en hoe je dit kunt verbeteren. 

 

  1. Doe je huiswerk voordat je begint 

Als je de verkeerde influencer kiest zal het niet het gewenste resultaat opleveren, maar heeft het je waarschijnlijk al wel geld en tijd gekost.

Het is daarom belangrijk om te weten wie precies tot jouw doelgroep behoort, zodat je op zoek kan gaan naar de juiste influencer voor jouw merk. Zie dit als een investering die zich later veelvuldig uitbetaald.

Er zijn vele soorten influencers, bijvoorbeeld zogenaamde social broadcasters die een groot bereik hebben. Denk hierbij aan artiesten of BN ers. Maar je hebt ook micro influencers, die hebben een kleiner bereik maar bijvoorbeeld erg hoge interactie. En allerlei soorten influencers daar tussen in. Sommigen doen enkel betaalde samenwerkingen, andere staan open voor een ander soort ruil. Bijvoorbeeld jouw product gratis ontvangen in ruil voor een post. 

Met de influencer of het management van de influencer bespreek je de mogelijkheden.

 

  1. Samenwerken zonder enkele vorm van overeenkomst

Achteraf is het lastiger om aanpassingen gedaan te krijgen. Leg daarom zaken zoals; wanneer wordt er gepost, wat mag er met de inhoud gebeuren, wat zou je als resultaat willen zien, betaling, hashtags die de influencer moet gebruiken, vast. Het hoeft niet uitgebreid maar zorg ervoor dat deze zaken vooraf duidelijk zijn zodat je elkaar hier ook aan kan houden.

Silk by Nancy kan je helpen aan een standaard overeenkomst die je kunt opstellen tussen jouw bedrijf en de influencer. 

  1. Je gewenste resultaat is niet duidelijk

Wanneer een influencer niet op de hoogte is van jouw doel is dit een gemiste kans. De influencer weet namelijk zelf wat het beste werkt voor zijn of haar volgers.

Je kan bijvoorbeeld een kortingscode delen voor de volgers van de influencer of een andere actie bedenken om jouw gewenste resultaat te behalen.

 

  1. Je doet verder niks met de content van de influencer

Het is natuurlijk mooi dat de influencer zijn/haar volgers beïnvloed met jouw product maar het is zonde als jij zelf verder niets met deze content en exposure doet.

Hergebruik de content in betaalde online advertenties, je eigen social media kanalen, je website of ander marketingmateriaal.

Influencers maken vaak prachtige foto's en originele teksten bij jouw product. 

Let op: zorg er altijd voor dat je toestemming hebt om de content te gebruiken.

 
Als je het goed aanpakt is influencer marketing echt een effectieve manier om originele content te verzamelen voor je merk, je naamsbekendheid te vergroten en meer sales te genereren.

Wat is jouw ervaring met influencer marketing? Laat het me weten in de reacties hieronder.

ENJOY WORLDWIDE FREE SHIPPING WITH ORDERS ABOVE €250 SHOP NOW